T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ARDEŞEN - Ardeşen Fırtına Vadisi İrfan Tufan Karaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Diliminizin Zenginliği Projesi kapsamında  9-C   Konaklama sınıfı  öğrencilerimiz Yunus Emre şiirlerinden mısraları tişört üstüne tasarladılar.

Nis

Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında okulumuz öğrencileri Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Öğretmenimiz Tezay Can Aysel eşliğinde Avusturya Viyana' da işbaşı eğitimdedirler.

14 gün sürecek bu staj programında öğrencilerimiz Viyana'daki yerel işletmelerde çalışmaktadırlar.

Nis

2023-2024 eğitim öğretim yılının yoğunlaştırılmış eğitim kısmının sonuna gelirken aramızdan ayrılacak olan 12.sınıflarımıza okulumuz bahçesinde değerli velilerimizin de katılımıyla mezuniyet töreni düzenledik.

Lise hayatları pandemi sürecinde başlayan öğrencilerimiz tüm olumsuzluklara rağmen lise hayatlarını başarı ile tamamladılar.

Programda okul müdürümüz Kemal Kalender, meslek dersleri öğretmeni Elif Kuyumcu ve kültür dersleri öğretmenimiz Arzu Filik öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar dilediler.

Okul 3.ümüz Sıla Tibukoğlu, 2.miz Havva Melek Önder ve 1.cimiz Kübra Türkücü' ye okul müdürümüz Kemal Kalender plaketlerini takdim etti.

Okul 1.miz ve 4.dönem mezunumuz olan Kübra Türkücü yaş kütüğüne ismini çaktı.

Öğrencilerimize hazırladığımız eğlence ile sona eren programda duygusal anlar da yaşandı.

Sevgili mezunlarımızın yolları açık, bahtları güzel olsun

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğünün düzenlediği MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Rize Etabı'na okulumuz Fırtına Vadisi İrfan Tufan Karaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hem ev sahipliği yaptı hem de yarışmaya yarışmacı olarak katıldı.

7 Bölge 28 şehirde düzenlenen yarışmanın Karadeniz ayağının Rize Etabında okulumuz öğrencilerinden Melisa Çevik, Kübra Türkücü ve Ramazan Önder Danışmanları Elif Kuyumcu eşliğinde yarışmaya katıldılar.

Yarışma sonucunda Rize Etabında 2.olan ekibimize ödülleri olan Gümüş Kupa Beratını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Reşat Yazar takdim ettiler.

Yarışma şartnamesi yayınlandığı andan itibaren yarışmaya hem ev sahipliği yapacağımız hem de yarışmacı olarak yarışacağımız için canla başla çalışan öğrenci, alan öğretmenleri ve okul idarecilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Tabi ki en büyük alkışlar yarışmaya katılma cesaretini gösteren öğrencilerimiz Melisa, Kübra ve Ramazan'a

Nis

Okulumuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türünde turizm alanında eğitim öğretim veren bir okul olduğundan her sene 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası'nı ilçe programı olarak kutlamaktadır.

Bu sene de okulumuzda bu haftayı bir festival tadında kutlamak istedik.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin yıl boyu okulumuzda ve staj zamanlarında işletmelerde sergiledikleri performansları bir güne sığdırmak kolay olmadı ancak etkinliğe katılanlara dolu dolu bir program sundular.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencilerinin sene boyunca derslerinde kendi emekleri ile hazırladıkları kostümlerden defile..

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı 7 Bölge 7 Yiyecek adlı tadım testi...

Ve finalde sanatçılarımız Korhan Özyıldız, Altan Bakar ve Selin Nebioğlu'nun performansları..

Bizleri bugün yalnız bırakmayan davetlilere ayaklarına sağlık diyor, emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.

Nis

Dünya şiir gününü kutladık .Etkinliği düzenleyen Elif KUYUMCU  ve Ziver HACIOĞLU'na ayrıca programımıza teşrif eden şair Azmi COŞKUN'a teşekkür ederiz

Nis

Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri tarafından okulumuz öğrencilerine  emniyet kemeri takmanın önemi anlatıldı.

Mrt

12.Sınıf öğrencilerimiz ,öğretmwenleri Elif KUYUMCU ve Arzu FİLİK önderliğinde Rize Kitap Fuarı ve üniversite tanıtım Etkinliğine katıldılar.

Şbt

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Kulübü  ile Konaklama  ve Seyahat  Alanı  öğretmen  ve öğrencileri tarafından düzenlenen kermeste elde edilen gelirin yarısı Lösemili Çoçuklar Sağlık  v2 Eğitim  Vakfına bağışlandı.

Şbt

Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı  ve Güvenliği Uzmanı Mehmet ARICIOĞLU tarfından  okulumuz öğretmenlerine ve Piri Reis MTA Lisesi öğretmenlerine İş Sağlığı  ve Güvenliğ Eğitimi verildi.

Şbt

Staja gidecek öğrencilerimizin velilerine Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mehmet Ali ÇAMLI tarfından bilgilendrime toplantısı yapıldı.

Şbt

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün  2024/36 Sayılı Genelgeleri doğrultusunda  okulumuz Yiyecek İçekcek Hizmetleri Alanı öğrencilerine ,Alan Şefi Mehmet Ali ÇAMLI ve Alan Öğretmeni Tezay Can AYSEL tarafından    İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Şbt

Okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri  Alan Şefi Melis ANGIN ‘ın katkıları ile 2023/2024 Eğitim/Öğretim Yılının yaz döneminde staja gidecek öğrencilerimiz ile yerel işletmelerin buluştuğu ”Kariyer Günü Etkinliği” düzenlendi. Öğrencilerimiz işletme yetkilileri ile birebir görüşme fırsatı bulup, staj için tercih edebilecekleri işletmeler hakkında bilgi sahibi oldular.

Şbt

Okul tanıtımı kapsamında Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu okulumuzu ziyaret ettiler.

KOSTÜM VE SAHNE MAKYAJI DERSİ  ETKİNLİĞİMİZi Fındıklı2da gerçekleştirdik.