T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ARDEŞEN - Ardeşen Fırtına Vadisi İrfan Tufan Karaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

LİSEDE GEÇ GELME-DEVAM-DEVAMSIZLIK

Değerli Öğrenciler ve Veliler

Ortaöğretim konuları yönetmeliğine 35.maddesine göre "Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır.(Okulumuz için 10 dakika). Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Ancak her 5 defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır.

Ayrıca aynı yönetmeliğin 36. Maddesine göre "devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır." İfadesi vardır.

 

Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir. 

Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir

 Bu nedenle daha sonra mağduriyetlerin yaşanmaması için okul giriş-çıkış saatlerine  ve devam durumlarınıza daha çok dikkat edeceğinize inanıyoruz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.09.2022 - Güncelleme: 13.09.2022 21:39 - Görüntülenme: 123
  Beğen | 9  kişi beğendi