T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / ARDEŞEN - Ardeşen Fırtına Vadisi İrfan Tufan Karaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Rize il MilliEğitim Müdürlüğüne Bağlı Okullarımızda görevli idareci ve öğretmenler VİİYANA BÜYÜKELÇİLİĞNİ ZİYARET ETTİ

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında ögrencimiz  Aylin Tercüman   ikinci oldu ve hediye çeki aldı.

Nis

MEB GASTRONOMİ FESTİVALİ VE YEMEK YARIŞMASI KARADENİZ BÖLGESİ RİZE BÖLGE İKİNCİSİYİZ.Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğünün düzenlediği MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Rize Etabı'na okulumuz Fırtına Vadisi İrfan Tufan Karaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hem ev sahipliği yaptı hem de yarışmaya yarışmacı olarak katıldı.

7 Bölge 28 şehirde düzenlenen yarışmanın Karadeniz ayağının Rize Etabında okulumuz öğrencilerinden Melisa Çevik, Kübra Türkücü ve Ramazan Önder Danışmanları Elif Kuyumcu eşliğinde yarışmaya katıldılar.

Yarışma sonucunda Rize Etabında 2.olan ekibimize ödülleri olan Gümüş Kupa Beratını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali Reşat Yazar takdim ettiler.

Yarışma şartnamesi yayınlandığı andan itibaren yarışmaya hem ev sahipliği yapacağımız hem de yarışmacı olarak yarışacağımız için canla başla çalışan öğrenci, alan öğretmenleri ve okul idarecilerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Tabi ki en büyük alkışlar yarışmaya katılma cesaretini gösteren öğrencilerimiz Melisa, Kübra ve Ramazan'a

Şbt

Okulumuzda yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulanması  ve  öğrencilerimizin 06 Mayıs 2024 tarihinden itibaren  işletmelerde beceri eğitimine başlayacak olması  nedeni ile  Haziran Ayında yapılması gereken sorumluluk sınavları 15-18 Niasn  2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Mrt

İşletme Belirleme Komisyonu  tarafından Ortaöğretim Kurumları Yönetmenliği Madde 130-131 gereğince  2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi için öğrencilerimizin  06/05/2024- 04/10/2024 tarihleri arasında staj yapacakları  işletme listesine aşağıda ki bağlantılara tıklayarak  ulaşabilirsiniz.

Ock

YKS oturumları (TYT-AYT-YDT) başvuru işlemleri 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak.

2024 YKS geç başvuru tarihi 5-7 Mart 2024 tarihlerinde alınacaktır.

Ock

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (2) (Değişik:RG-1/7/2015-29403)  a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.   denilmektedir.Bu bağlamda 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı  Şubat Ayı Sorumluluk Sınavları 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında aşağıdaki takvime göre yapılacaktır. Önemle duyurulur.

Ekm

2020 Teklif Çağrısı döneminde    başvurusunu yaptığımız ancak pandemi nedeni ile uzatma almış olduğumuz ,  kurumumuza ait 2020-1-TR01-KA102-090258 numaralı ve AVRUPA 'DA MESLEKİ EĞİTİM FIRTINASI  başlıklı  projemiz  kapsamında  Almanya (BERLİN)  ve Avusturya (VİYANA ) ya , 22 Kasım-16 Aralık 2023  tarihleri arasında 20 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen  eşliğinde , 2 ayrı  hareketlilik düzenlenecektir.Öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Ekm

Okulumuzun 2023–2024  Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı 24/10/2023  Salı günü okulumuz konferans salonunda saat 10:30  da yapılacaktır. Toplantı ile ilgili gündem aşağıda belirtilmiş olup, velilerimizin toplantıya iştirakleri bizi onurlandıracaktır.   Toplantı bitiminde 9. Ve 10. SINIF VELİ TOPLANTILARI yapılacaktır.

Eyl

İşletmelerde Beceri Eğitimi Sınavları 10-12 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.Sınavlara girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sınav takvimine aşagıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Eyl

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği (2) (Değişik:RG-1/7/2015-29403)  a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.   denilmektedir.Bu bağlamda 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı  EYLÜL Ayı Sorumluluk Sınavları 12 - 15 EYLÜL tarihleri arasında  yapılacaktır. "SORUMLULUK SINAVLARI" VE  GİRMESİ GEREKEN ÖĞRENCİ LİSTESİ   aşagıda ki bağlantıda yayınlanmıştır.Sınav takvimi de ayrıca duyurulacaktır.Önemle duyurulur.

Eyl

Öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken kurallar aşagıda belirtilmiştir.

Değerli Öğrenciler ve Veliler

Ortaöğretim konuları yönetmeliğine 35.maddesine göre "Geç gelme birinci ders saati için belirlenen süre ile sınırlıdır.(Okulumuz için 10 dakika). Bu sürenin dışındaki geç gelmeler devamsızlıktan sayılır. Ancak her 5 defa geç kalma yarım gün devamsızlıktan sayılır.

Ayrıca aynı yönetmeliğin 36. Maddesine göre "devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır." İfadesi vardır.

Devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ve öğrenim hakkı bulunan öğrenciler takip eden öğretim yılında okula devam ettirilir. Öğrenim hakkı bulunmayanlar ise okulla ilişikleri kesilerek Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine gönderilir.

Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir

Bu nedenle daha sonra mağduriyetlerin yaşanmaması için okul giriş-çıkış saatlerine  ve devam durumlarınıza daha çok dikkat edeceğinize inanıyoruz.